perjantai 21. helmikuuta 2014

Neljäs päivä leirillä




 Päivä alkoi jälleen vauhdikkaasti ja lähes kaikki malttoivat nukkua klo 8.30 saakka. Pitkät yöunet olivat siis tarpeen.

Heti aamupalan jälkeen kaikki pukivat ulkovaatteet päälleen ja lähdimme ulos. Luntakin oli satanut hieman yön aikana, jonka ansiosta kaikki eivät olleet likomärkiä sisään tullessa.










 Viimeinen retki tehtiin Helsingin Salmisaaren liikuntakeskukseen Toyota kiipeily  areenalle. Moni oli odottanut koko viikon kiipeilyä innolla, joitain kiipeily hieman pelotti.








Ennen kiipeilyä oli kuitenkin kuunneltava kiipeilyn ammattilaista, jotta kiipeämisestä tulisi mahdollisimman turvallista. Valjaiden laittaminen päälle harjoiteltiin ja valjaiden turvallisuus vielä kerran kokeiltiin.




Ensimmäiseksi kaikki saivat vuorotellen kokeilla 10metriä korkeaa seinää, jossa valjaille tuli käyttöä. Vaikka joitain pelotti aluksi niin silti kaikki voittivat itsensä ja kiipesivät ylös saakka. 





























Boulderointi on kiipeilyä ilman valjaita ja turvaköyttä. Lapset olivat siitä innoissaan, mutta kiipeäminen kaltevilla pinnoilla 4metrin korkeuteen osoittautuikin todella vaikeaksi. Kaikki kuitenkin selvisivät siitä ja vaikkei aina ylös asti päässyt niin pehmeälle patjalle tömähtäminen ei haitannut.





















 Kiipeäminen oli rankkaa ja energiaa vievää puuhaa. Bussimatka takaisin päin olikin melko hiljainen monen osalta.


































Illalla syötiin vielä kaikille mieleistä ruokaa, tortilloja. Ennen tortillojen syöntiä leikittiin pimeäpiilosta. Tortillojen jälkeen alkoi nukkumaan menoa varten rauhoittuminen ja illan rauhallinen, hyvin suosittu Mafioso -leikki.







Terveisin
leirinohjaajat
 














Tässä vielä kuva yövalvojan puuhista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti